Verandering door beïnvloeding

Interim-management als effectieve interventie

Interim-management van Pars Fortunae (Ferdy Masselink) is veel meer dan het vervullen van een tijdelijke vacature  Het is een interventie, net zoals coaching, personal training,  systemische opstelling en teambuilding om een organisatie, school of bedrijf naar een hoger plan te brengen.

Het inzetten van interim-management is voor de opdrachtgever een mooie kans  om (tijdelijk) een nieuw element in te voegen in het bestaande systeem, waar kennelijk iets niet gaat zoals wenselijk is. Het maakt patronen snel en duidelijk zichtbaar en laat zien onder welke invloed en op welke plaatsen in het systeem wel of niet beweging ontstaat en waarheen. Het brengt inzicht in de dynamiek van school of bedrijf en hoe de onderstroom zich beweegt. Op die manier kun je pas echt bepalen wat de goede en meest effectieve aanpak is om op dat hogere plan te komen.

Het vraagt van de interim manager flexibiliteit en systemische gevoeligheid. Het gaat niet om hem , maar wat alleen zijn  aanwezigheid al met het systeem doet, waarin hij is toegetreden. Daarna is er voor de interim manager maar één vraag die er werkelijk toe doet: “Waarmee is deze organisatie op dit moment het meest gediend?” Het bewerken van organisatieplaatjes is nog relatief gemakkelijk. Maar welke interim manager slaagt erin te beïnvloeden op precies de goede plekken en met de meest effectieve aanpak? Zodanig dat er een (soms subtiele) wending ontstaat, die jaren daarna nog positief uitwerkt?
Niet de zaken die aandacht krijgen, maar het aandacht géven is het belangrijkste.

Kies voor interim-management met systemische gevoeligheid.
Vraag vrijblijvend informatie aan (ook voor Systemische Organisatieopstellingen).

[contact-form-7 id=”571″ title=”Contact”]