My Future History

Doel: Ontwikkelen van zelfreflectie, ontdekken van je kwaliteiten en jezelf doelgerichter te maken.

Omschrijving: Lukt het je nog te vaak niet om te bereiken wat je wilt? Voel je je nog niet voldoende zeker van je zaak? Het maken van bewuste keuzes blijft nog lastig?
Tijdens deze twee dagen leer je doelgerichter functioneren met dat wat je al in huis hébt. Geen nieuwe vaardigheden, trucs en tips, maar een beter inzicht in je eigen vermogens en kwaliteiten.
Hoe? Zoek de rust van een onbewoond eiland en vertel een verhaal uit je leven, waarin je ontdekt waar het jou nu werkelijk om gaat. Daarmee stel je heldere doelen, die je motiveren omdat je voelt dat je ze ook echt kunt bereiken. Doelen die je een stevige basis geven voor al je belangrijke keuzes.
Resultaat? Jouw eigen draaiboek dat gaat over een bewuster leven en intenser plezier bij alles wat je doet.

Opbouw:
Dag 1:
* In de luisterstand komen
* Het verhaal van je leven vertellen, horen en begrijpen
* Je eigen vaardigheden, overtuigingen en waarden onderzoeken (zelfreflectie)

Dag 2:
* Antwoord geven op de vraag: “Waar wil je naartoe?”
* Presenteren van het verhaal van jouw toekomst
* Verankering en afsluiting

Gewijzigde data: 3 en 4 september 2013 (start 1e dag: 10.00 u / einde 2e dag: 17.00 uur)
Kosten: € 345,– pp (incl. BTW)  inclusief overnachting met ontbijt, twee lunches en diner.
Plaats: Eiland De Kluut (Veluwemeer)

Ik meld mij aan!

[contact-form-7 id=”571″ title=”Contact”]

Achtergrondinformatie:
Deze cursus in zelfreflectie en doelgerichtheid is voor een belangrijk deel gebaseerd op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). NLP reikt een instrumentarium aan dat mogelijk maakt om ‘mee te gaan’ met anderen door aandacht te hebben voor niet alleen WAT mensen vertellen, maar vooral ook voor HOE ze dat doen. Spreektempo, ritme, woordkeus en lichaamstaal worden informatiebronnen voor de luisteraar en als hij dat ‘teruggeeft’ aan de ander ook een prachtige hulpbron voor de verteller. De verteller onthult zijn essentiële waarden en motieven en met hulp van anderen vergroot dat zijn zelfkennis. Veel zelfkennis is de basis voor goede beslissingen en dus een gelukkiger toekomst.
Milton H. Erickson ziet verhalen en metaforen als een middel om ontwikkeling van inzicht, zelfreflectie of een nieuw bewustzijn te bevorderen. Het zijn in wezen stimuli die onbewuste zoekprocessen op gang brengen. Je legt met jouw unieke verhaal de verbinding tussen buiten en binnen, tussen gevoel en verstand en tussen je bewuste en onbewuste.
Daarom werken we in deze cursus veel met beelden en metaforen om daar onze doelen voor de toekomst in uit te drukken. Een verhaal of metafoor raakt de kern. Het overstijgt de dagelijkse werkelijkheid en dus ook het niveau van wat allemaal kan en niet kan. In een verhaal of metafoor druk je uit wat je werkelijk wilt, los van de haalbaarheidsvraag.
Als je dit verhaal vanuit je hart aan anderen vertelt, ontdek je onmiddellijk wat de emotionele waarde ervan voor jou (en anderen) is en wat de invloed ervan op je leven zal zijn.

Coaching nodig bij zelfreflectie ?  Klik op zelfreflectie
Praktijkvoorbeelden van zelfreflectie